Paberfotode konserveerimise koolitus 9.-10.09 Rahvusarhiivis

MTÜ Eesti Fotopärand ja Eesti Konservaatorite Ühing kutsuvad paberfotode konserveerimise koolitusele “Historic Photographs on Paper: Printing Process Identification. Conservation and Preservation. Case Studies“, mis toimub 9.-10.09.2019 Rahvusarhiivis (Nooruse 3, Tartu).

Kahepäevasel koolitusel õpitakse itaalia fotokonservaator Sandra Maria Petrillo käe all tundma levinumaid paberfotosid (albumiin-, kolloodium- ja hõbeželatiinfotosid), nende kahjustusi ja säilitusmeetodeid. Koolituse eesmärk on jagada konservaatoritele praktilisi soovitusi paberfotode digiteerimiseks ettevalmistamisel. Teisel päeval keskendutakse praktilisele konserveerimisele, tutvutakse kuiv-, märg- ja geeltöötlusega ning proovitakse need ka juhendaja käe all läbi.

Sandra Petrillo on alates 1996. aastast tegutsenud fotokonservaatorina Prantsusmaal, Luksemburgis, USAs ning alates 2010. aastast peamiselt Itaalias, kus asutas firma SMP International Photo Conservation Studio.

Koolitus on mõeldud foto- ja paberikonservaatoritele, kes tegelevad igapäevaselt fotopärandi konserveerimisega või soovivad sellele edaspidi keskenduda. Samuti on oodatud konserveerimise eriala tudengid, kes soovivad spetsialiseeruda fotopärandile. Koolitus toimub inglise keeles.

Osavõtutasu on 90 eurot, soodushind 70 eurot kehtib MTÜ Eesti Fotopärand ja Eesti Konservaatorite Ühingu liikmetele ning Rahvusarhiivi ja SA EVM KDK Kanut töötajatele. Osavõtutasu sisaldab mõlemal päeval kohvipause ning albumiin- ja hõbeželatiinfotode näidiseid, mida saab kasutada teise koolituspäeva praktilises töös. Selleks et vältida konserveerimise töövahendite järel ootamist, on osalejatel soovituslik võimaluse korral kaasa võtta isiklikud töövahendid (skalpell, spaatel, erinevas suuruses pintslid, kustutuskumm jms).

Osaleda on võimalik ka ainult esimesel koolituspäeval (09.09). Sel juhul on osalustasu 50% soodsam (vastavalt 45 või 35 eurot).

Registreerimine toimub kuni 29.08.2019 k.a. registreerimisvormi kaudu. Kohtade arv on piiratud, mistõttu tehakse lõplik osalejate valik registreerimisvormi kaudu laekunud taotluste põhjal, võttes arvesse kandidaadi eelnevat kogemust ja praegust tegevust antud valdkonnas. Valituks osutunuid teavitatakse hiljemalt 30. augustil 2019.

Registreerimine on lõppenud!

Täpsema info leiab koolituse kavast (inglise keeles / in English).

Lisainfo: kadi@photoheritage.org.ee

Korraldajad: MTÜ Eesti Fotopärand, Eesti Konservaatorite Ühing

Täname: Eesti Konservaatorite Ühing, Rahvusarhiiv, SA EVM Konserveerimis- ja digiteerimiskeskus Kanut

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga